Na svega nekoliko kilometara od Budve u svojoj raskoši se pred očima putnika u nesvakidašnjoj ljepoti prikaže plaža Jaz, jedna od tri najduže plaže na crnogorskom primorju i svakako jedna od najljepših.

Plaža Jaz udaljena je od Budve oko 2,5 kilometra u pravcu Kotora i Tivta. Ima dva dijela, jedan dug oko 800 metara, a drugi oko 400 metara. Ukupna površina plaže je 22500 m2.

U njenom skrivenom istočnom dijelu, pod samim brdom, zaklonjen od jakoga juga ili ljetnje bure, u prirodnoj hladovini mediteranskog drveća čije lišće ima miris soli skriveni su ugostitelsjki objekti.

Šljunkovita, u vodi pjeskovita plaža omiljena je brojnim turistima iz Budve, ali i Boke Kotorske. Plaža Jaz je okružena i netaknutom prirodom, pa svi istinski zaljubljenici u istu, ne propuštaju priliku da borave u auto – kampu, koji je ovdje izuzetno popularan.

Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet 2015. godine proglasio je plažu Jaz najboljom evropskom plažom. Ako do sada niste imali priliku, posjetite Jaz, i možda upravo ovu odaberete za svoju narednu destinaciju, jer jednom kada je posjetite, teško da ćete više moći da joj odolite.

rtv budva